100 cims btt: Cabrafeixet
Pujada al Morral del Cabrafeixet i punta Buinaca
des d’El Perelló
Morral del Cabrafeixet
‘100 cims de la FEEC’: 117
’100 cims de l’ICC’: no
Betetistes dels Pirineus: 115
Altitud: 735 m
Data ascensió: 1 d’abril 2017
Pedalable: no
Punta Buinaca
‘100 cims de la FEEC’: no
’100 cims de l’ICC’: no
Betetistes dels Pirineus: 1089
Altitud: 760 m
Data ascensió: 1 d’abril 2017
Pedalable: no
Una bona excursió per camps d’oliveres, les pintures rupestres de Cabrafeixet i el parc eòlic de Les Calobres. Deixem la btt al pàrquing de les pintures rupestres per pujar a peu fins al cim del Cabrafeixet (un dels 100 cims emblemàtics) i la punta Buinaca (vèrtex geodèsic). Punts de pas: El Perelló, cruïlla mirador del Delta, pàrquing de les pintures rupestres, [a peu: pintures rupestres, collet, Cabrafeixet, collet, punta Buinaca, collet], pàrquing, carretera El Perelló – Rasquera, Parc eòlic de les Calobres, El Perelló. Observacions: Si no volem veure les pintures podem pujar directes pel camí de baixada. Precaució si bufa el vent. Coincidim amb un tram de la Volta a Catalunya de la FCC, eix Mediterrani.
[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” maptype=”HYBRID” bike=”yes” gpx=”http://www.bttpirineus.org/wp-content/uploads/Cabrafeixet Buinaca Perello.gpx”]El Perelló. Tots els serveis. pensió Subirats: 661 84 64 38
Les pintures rupestres de Cabrafeixet (del període paleolític) es troben en un abric natural situat a uns 80 metres d’altitud sobre el nivell del barranc de les Nines, als peus de la serra del Boix, al Perelló. L’any 1998 van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Al llarg del temps se n’han perdut la major part, però encara es conserva un magnífic grup de figures, en el qual destaquen representacions de caçadors, cabres i cérvols. Es calcula que les pintures tenen entre 25.000 i 15.000 anys, per tant, es consideren les més antigues del territori. Aquestes pintures són una de les joies més preuades del patrimoni del Perelló i de Catalunya, i constitueixen un dels atractius turístics més notables de tot el Baix Ebre. A uns 200 metres, al racó de l’Estrada, es descobrí el jaciment lític de la cova de la Mallada, amb més de 1.700 peces de sílex.