Radials II
Els recorreguts Radials II Barcelona tenen el punt de sortida al centre de Barcelona i, excepte els circulars, el punt d’arribada a una població amb estació de tren. Per tant, podem utilitzar el tren per tornar a Barcelona. Per exemple, podem agafar el tren a Sant Sadurní d’Anoia, Sant Celoni o Mataró. Alguns recorreguts, però, són circulars, per exemple Barcelona – Sant Cugat del Vallès – Barcelona.
L’objectiu és gaudir de les excursions clàssiques pels voltants de Barcelona i explorar les poblacions properes. Aquests recorreguts permeten conèixer les rodalies de Barcelona sense necessitat d’utilitzar el cotxe i obren noves possibilitats d’exploració i aventura. Des d’altre perspectiva, es caracteritzen per ser una bona alternativa a la Collserola. Quan més les podem gaudir és a l’hivern.
La normativa de Renfe i la de Ferrocarrils de la Generalitat permet viatjar amb la bicicleta els caps de setmana i festius, sempre sota l’autorització del cap de tren i sense molestar als altres passatgers. Renfe i Ferrocarrils ofereixen els caps de setmana un servei freqüent i sense complicacions si sabem evitar les aglomeracions per anar a la platja a l’estiu o les provocades per les compres de Nadal. A la pràctica no hem tingut mai problemes però ens podrien demanar no pujar al tren si estigués ple. No s’ha de pagar cap suplement.
Barcelona – Vilafranca, per l’altre camí. 60 km, 1.200 m desnivell positiu
Barcelona – Platja de Castelldefels
Barcelona (Baixador de Vallvidrera) – El Puig Sant Vicenç
Santa Coloma de Gramanet (Barcelona) – Mataró
Barcelona – Vilassar de Mar
Barcelona- Vilafranca, per l’altre camí
Sortim del punt de trobada a la carretera de les Aigües, vivers de can Borni, La creu d’en Blau (Les Planes), La Floresta, colònia Montserrat, El Papiol, riu Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Corbera, el LLedoner, coll d’Esteles, i per la carena pràcticament fins Vilafranca del Penedés (estació de Renfe).
[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” bike=”yes” gpx=”http://www.bttpirineus.org/wp-content/uploads/Bcn Vilafranca altre camí.gpx”]
Barcelona – Platja de Castelldefels
Una sortida apta per tots nivells que termina a l’estació de RENFE de la Platja de Castelldefels. Anirem a buscar el riu Llobregat que seguirem per la seva riba dreta fins Sant Boi. Creuem el riu per un gual i seguim cara avall. Veureu que el track es desvia del riu perquè el camí esta tallat culpa d’unes obres. Sinó es pot continuar recte fins un primer mirador i un segon mirador. Visitem també l’antiga caserna dels carabiners. Remuntem i anem a buscar l’inici de la pista de l’aeroport i la platja. Un parell de vegades farem trams curt a platja per la sorra de la plata. Desprès trobarem el passeig marítim que ens apropa a l’estació de tren.
[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” bike=”yes” gpx=”http://www.bttpirineus.org/wp-content/uploads/probike platja castelldefelds.gpx”]Barcelona (Baixador de Vallvidrera) – El puig Sant Vicenç
L’objectiu de la sortida es arribar al puig Sant Vicenç (460 m) i conèixer la pista dels Canaris, sota la cimentera és un mirador extraordinari del Baix Llobregat. El punt de sortida d’aquesta ruta és a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya del Baixador de Vallvidrera (250 m).Ens dirigim al coll de Can Cuiàs (300 m) a la carretera que uneix Vallvidrera amb Molins de Rei. Continuem per la carretera, la deixem per una pista que baixa cap a l’ermita de la Salut. Ens desviem cap a la dreta per un pujador que ens porta a l’entrada de la cementera i trobem una pista que ens baixa cap a Sant Vicenç dels Horts després de passar per una hípica, una finca anomenada els Canaris i travessar la carretera que uneix Molins de Rei amb Sant Feliu i creuar l’autopista, l’autovia, les vies del tren, etc per un modern pont. Al Puig Sant Vicenç (460 m) arribarem per l’urbanització de la Selva Negra de Vallirana. Al novembre de 2013, els seus voltants estaven en procés de recuperació desprès d’un incendi. Baixarem cap a Can Riera per una trialera amb trams poc practicables abans de coincidir amb el camí de pujada. Observacions: actualitzada al gener de 2015.
[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” bike=”yes” gpx=”http://www.bttpirineus.org/wp-content/uploads/Puig Sant Vicenc v4 p.gpx”]Santa Coloma de Gramanet (Barcelona) – Mataró
Aquesta ruta ens permet unir Santa Coloma de Gramanet amb Mataró per la Serra de Marina. En bona part ja la hem utilitzat aquesta ruta per anar a Sant Celoni o a Girona però en aquest cas baixarem a Mataró per la riera d’Argentona. Observacions: De la mateixa manera que baixem a Mataró podríem , des de la Creu d’en Boquet, baixar a Vilassar de Dalt i Premià (estació de Renfe) o a Cabrils i Vilassar de Mar (estació de Renfe). Ruta aèria amb molt bones vistes sobre la costa del Maresme. Es pot tornar pedalant a ran de costa amb el track Arenys – Barcelona que trobaràs a la pàgina del Maresme.
[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” bike=”yes” gpx=”http://www.bttpirineus.org/wp-content/uploads/Barcelona Mataro p.gpx”]
Barcelona – Vilassar de Mar
Aquesta ruta comparteix el tram nuclear amb la Santa Coloma – Mataró. La única diferència és que va a morir a l’estació de tren de Vilassar de Mar. Observacions: Es pot tornar pedalant a ran de costa amb el track Arenys – Barcelona que trobaràs a la pàgina del Maresme.
[map style=”width: auto; height:400px; margin:20px 0px 20px 0px; border: 1px solid black;” bike=”yes” gpx=”http://www.bttpirineus.org/wp-content/uploads/Probike Vilassar v2.gpx”]