Betetistes dels Pirineus
Site V2 de bttpirineus
Betetistes dels Pirineus
Navigation
You are here: Home › Cardós i Tírvia

Cardós i Tírvia

Aquesta és la secció de rutes i tracks pel Pallars Sobirà dels Betetistes dels Pirineus què ens permetrà conèixer la vall del Cardós i Tírvia.
De Tírvia a la vall de Santa Magdalena
De Tírvia al Ras de Conques (dos dies)
Tírvia, coll de So, coll de Finestres, Montesclado
El Bony MOSCATER des de Burg

El pla de Nècua i el coll de Tudela (i el pic Costuix)
El pla de Nègua, Lladorre, coll de Jou, bordes de Nibrós
El pla de Nègua, el coll de Tudela, LLadorre, coll de Jou, bordes de Nibrós
El coll de la Màniga i el refugi del Gall Fer
Els llacs de Closell, Naorte i Certascan
La volta al Pui d’Urdosa

 

De Tírvia a la vall de Santa Magdalena

Sortim de Tírvia (980 m) per la carretera que remunta cap a Burg (1.280 m; font) i Farrera (1.360 m; font abundant). Quan s’acaba l’asfalt seguim per la pista fins el coll de So (1.930 m; mirador) i el coll de la Creu de Bedet (1.940 m). Baixem cap el riu de l’Olla (1.740 m), el creuem i el seguim fins l’ermita de Santa Magdalena (1.550 m). El paisatge de prats de dall i bordes pel bestiar i el contrabando és encisador. Comencem a remuntar fins arribar novament al coll de Bedet i al coll de So (tram conjunt amb l’anada). Baixem a Tírvia, pel camí antic, passant per Farrera i la Glorieta.

De Tírvia al Ras de Conques (dos dies?)

Sortim de Tírvia (980 m) per la carretera que remunta cap a Burg (1.280 m; font) i Farrera (1.360 m; font abundant). Quan s’acaba l’asfalt seguim per la pista fins el coll de So (1.930 m; mirador) i el coll de la Creu de Bedet (1.940 m). Baixem cap el riu de l’Olla (1.740 m), el creuem i el seguim cap a les bordes de Jussa i de Civís i remuntem fins el coll d’Ares (1.860 m; mirador i bunker). Sembla que baixem però ens queda puja fins el coll de Grau (1.970 m) i baixem al coll del Ras de Conques (1.920 m) i el refugi (menjar i dormir). Del refugi anem novament cap el coll de del Ras de Conques i anem a buscar el corriol que per la carena, travessant boscos i collades herboses ens portarà al refugi de la Basseta (1.720 m; menjar i dormir). Per la pista anem cap a Sant Joan de l’Erm Vell i per corriol cap el barranc del Forcat i la pista de Santa Magdalena. A l’arribar a l’ermita (1.550 m) comencem a remuntar fins arribar novament al coll de Bedet i al coll de So (tram conjunt amb l’anada). Baixem a Tírvia, pel camí antic, passant pels pobles de Farrera i la Glorieta. Observacions: Millor fer-la en dos dies i dormir al refugi de ras de Conques. També es pot sortir de Ras de Conques i dormir a Tírvia, és a dir, de l’Alt Urgell al Pallars Sobirà o viceversa.

Tírvia, coll de So, coll de Finestres, Montesclado

Excursió sempre per pistes i pistes asfaltades en la que superem els 1.000 m de desnivell positiu i gaudirem de vistes espectaculars. Sortim de Tírvia (980 m) per la carretera que remunta cap a Burg i Farrera (1.360 m). Quan s’acaba la carretera seguim per la pista fins el coll de So (1.930 m) i el seu mirador amb una vista espectacular de les muntanyes pirinenques. Baixem a la dreta, deixem a l’esquerra la pista que baixa a les bordes de Tressó, baixem una mica més i pugem fins el coll de Finestres (2.040 m) amb espectaculars vistes. Baixem per la pista principal cap a Montesclado i per pista asfaltada fins Tírvia. Montesclado és un altre dels pobles dels entorns que s’estenen de forma esglaonada en una carena o en un vessant de muntanya, té la forma d’un poble compacte, tot i que no arriba a formar en el seu interior carrers convencionals.

El Bony MOSCATER des de Burg

Sortim de Burg (1.280 m; font) i Farrera (1.360 m; font abundant). Quan s’acaba l’asfalt seguim per la pista fins el coll de So (1.930 m; mirador) i el coll de la Creu de Bedet (1.940 m). Baixem cap a l’Ermita de Santa Magdalena passant per la Font de Casals. A Santa Magdalena comencem a pujar cap a les bordes de Civis, deixem pista principal i pugem cap a les borde d’en mig, Bordes de Cortvassill, El Cavalcador i, finalment, el coll d’Ares (1.860 m; mirador i bunker). Reculem uns metres i continuem la pujada fin el coll de Laquell (2.160 m). A aquest coll deixem la pista principal i trenquem a l’esquerra per una pista/roderes que ens porta a uns coms (2.220 m) i al Coll del Bony Moscater (2.260 m) (aquesta vegada no pujem al Bony (2.320 m). Aquesta ‘drecera’ pel coll del Moscater és interessant perquè uneix Laquell amb les Bordes sense tenir que baixar a l coll de l’Aubaga i remuntar al coll de Conflent. Baixem intuitivament procurant no entrar al barranc ni al bosc fins que trobem uns altres coms i un sender abalisat que ens porta a una pista secundària (2.000). Hem tingut sempre a la vista les Bordes de Conflent. Prenem la pista a la dreta que ens porta a la pista (2.020 m) que baixa del coll de Conflent. Baixem a les Bordes de Conflent (1.834 m), seguim avall fins creuar el riu Olla i enfilar cap el coll de la Creu de Bedet, el coll De So i baixem per la pista fins Burg. Observacions: Es pot sortir de més avall, Tirvia (980 m) o de més amunt Farrera (1.360 m, a on acaba l’asfalt).

El pla de Nègua i el coll de Tudela (i el pic Costuix)

Els al·licients d’aquesta excursió són visitar el pla de Negua o de Nècua (ho hem vist escrit de les dues maneres) i enlairar-nos fins el coll de Tudela per la pista ‘mirador’ dels Pirineus. El pla de Nècua es troba situat a la vall d’Esterri de Cardós, vall secundària de la Vall de Cardós al Pallars Sobirà. Es tracta d’un pla d’extensió no excessivament gran situat en una espècie de carena des de la qual es tenen vistes sobre la Vall Ferrera a un costat i de la Vall de Cardós a l’altre. Es va pujant entre el bosc fins que s’obre el clar del propi pla i al llarg del camí trobarem la font de Fonteana. Es diu que el pla era el lloc escollit per les bruixes per celebrar el seus aquelarres el que li dona un encant especial. La pista de pujada és bona, a vegades massa freqüentada. El punt de sortida és a Ainet de Cardós (950 m), el pla de Nècua a 1.980 m, passem al peu del pic Costuix (2.320m) i el coll de Tudela és el punt més alt a 2.315 m. El primer tram de baixada del coll de Tudela es fa seguint el GR-10 per un corriol tècnic. Observacions: la pujada fins el coll de Tudela és un tram de la travessa Axial; al coll, l’Axial baixa cap a Areu.

Video gentilessa de Jordi ‘Enduro’ Fernández: https://youtu.be/cn4Xb8Sx6M0

El pla de Nècua, Lladorre, Lleret, coll de Jou, bordes de Nibrós

Fem una gran excursió en la que pugem al pla de Nècua (1.980 m) pel bosc de Cassibrós (aquesta pujada es més dura i més intensa que la pujada des de Arròs de Cardós i Esterri de Cardós), baixem cap a Arròs i Esterri de Cardós, fem un mica de carretera, arribem al poble Lladorre (1.020 m) i comencem a pujar fins el poble de Lleret (1.400 m) per pista asfaltada. A partir d’ara la cosa es complica perquè el camí es dur i pedregós i al font/abeurador s’acaba d’embolicar superant uns 120 m de desnivell per un corriol de porteo de bicicleta fins el coll de Jou (1.780 m). Baixem per sender tècnic cap a les bordes de Nibrós. Segons diu la tradició, Nibrós era un antic poblat que desaparegué en un gran terratrèmol o allau de neu, i que posteriorment es va convertir en un conjunt de bordes, lloc de pas del camí ral vers les Valls d’Àneu. Actualment forma un conjunt molt important dins la Vall d’Estaon per ser el més nombrós en quantitat de bordes i per la complexitat arquitectònica dels seus edificis que ens permet copsar la forma de vida que es caracteritzava per l’adaptació al medi dels habitants de les valls. Seguim pel corriol ara menys pendent cara avall fins Bonestarre i el punt de sortida.

El pla de Nècua, el coll de Tudela, LLadorre, coll de Jou, bordes de Nibrós

El que fem en aquesta excursió és condensar les dues anteriors. Pugem al pla de Nècua (1.980 m) pel bosc de Cassibrós, ens enlairem fins el coll de Tudela (2.315 m) passant al peu del pic Costuix (2.320 m), baixem al poble de Lladorre (1.020 m) passant pels pobles de Boldis Sobirà i Boldis Jussa, pugem a Lleret (1.400 m) i coll de Jou (1.780 m) i baixem a les bordes de Nibrós i Bonestarre i al punt de sortida. Observacions: No deixarà la teva resistència ni els teus sentits indiferents.

 El coll de la Màniga i el refugi del Gall Fer

Com per aquestes valls no hi més que excursions espectaculars, aquí tenim un altre. El punt de sortida és a Tírvia (980 m) però si es surt des d’Alins t’estalvies uns quants kilòmetres. Si sortim de Tírvia pujarem fins les bordes de Virós (1.290 m), bajarem a Alins, pujarem fins el mirador, la pantalla i el coll de Màniga (2.390 m) per baixar cap el bosc de Virós, el refugi del Gall Fer (1.690 m) i cap a casa. El refugi del Gall Fer és un refugi de muntanya del terme municipal d’Alins situat en el Bosc de Virós, dins de l’espai protegit del Parc Natural de l’Alt Pirineu.  El refugi és propietat de l’EMD d’Ainet de Besan i Araós i va ser inaugurat l’1 de gener del 2000. Les Bordes de Virós, on hi havia hagut el poble de Virós, amb una àrea de descans finançada per la Fundació “Territori i Paisatge” tenen cartells informatius sobre l’evolució del bosc i de la manera de viure dels seus habitants, a prop de l’ermita preromànica de Sant Lliser de Virós. 

Els llacs de Closell, Naorte i Certascan

És impressionant visitar tres llacs pirinencs d’una tacada. Sortim de Tavascan per la pista forestal i a l’arribar a la zona d’aparcament prenem la pista barrada al cotxes (excepte taxis i serveis) cap al petit estany de Closell (2.080 m) al que arribem pedalant desprès de superar la collado d’Estallo. Una curta patejada ens porta a l’estany de Naorte (2.160 m). En aquest punt hem de decidir si fem marxa enrere o si estem disposats a caminar al costat de la bici i atendre a les previsions meteorològiques. L’aigua de tons verdosos, la silueta dels pins al fons retallant-se en les crestes del Sotllo i la fàcil aproximació, han donat a l’estany de Naorte, la fama de ser el més bonic dels Pirineus. I després d’aquest llac de postal, seguirem un bonic camí penjat sobre els lloms dels Canalets, que ens ofereix una panoràmica impressionant. Es tracta d’un sender amb petites pujades i baixades, aixecat amb murs de pedra seca (sense ciment) i que ha aguantat la pressió de la neu des de principis de segle, quan els animals pujaven les càrregues per la construcció del refugi guardat de Certascan. Aquest sender i la baixada del refugi de Certascan  (2.236 m) es fan pràcticament a peu (80 i 40 min, respectivament). L’estany de Certascan  és un llac d’origen glacial que es troba a la capçalera de la vall de Cardós, a l’est del pic de Certascan. El seu desguàs dóna lloc al riu de Certascan que mor al riu de Lladorre. Actualment el llac és repressat per a l’aprofitament hidroelèctric de l’estany a través d’un canal subterrani de conducció de l’aigua a la central de Tavascan. És el llac més gran dels Pirineus catalans i també un dels més profunds. Vam tenir la sort de coincidir amb biòlegs del projecte Limnopirineus. LimnoPirineus és un projecte LIFE+ Natura destinat a la millora de l’estat de conservació d’espècies i hàbitats aquàtics d’interès europeu de l’alta muntanya dels Pirineus.

La volta al Pui d’Urdosa

Una bonica i exigent volta al Pui d’Urdosa. Amb el nostre cas vam sortir de Tírvia però sortir de Llavorsí és millor perquè no deixem cap pujada pel final. El tram de pista que puja (i la que baixa) al coll d’Urdosa està molt trencat i ens obligarà posar el peu a terra. Son molt interessants els boscos i la Ermita de la mare de Déu de Biuse. Pensar que aquí ens van lliurar intenses batalles a la Guerra Civil, que vam morir molts soldats republicans de la Lleva del Biberò i que a l’ermita va haver un hospital de campanya, posa els pels de punta en comparació amb la pau i bellesa  actual.

 

Serveis per a una aventura autònoma

La Pobla de Segur. Fonda can Fasersia. 973 680 245. 695 169 181. www.canfasersia.com

Espui. Hostal Restaurant Casa Sastre 973 663 082

Senterada. Hostal Restaurant Casa Leonardo. 973 661 787

Sort
Taller de bicicletes, botiga de roba i taxi. Nerosport: 610 477 157
Alberg Escola de Piragüisme de Sort. reserves.xanascat@gencat.cat. Informació i reserves: 93 483 83 63

Tírvia. Hostal Nadalet. hostalnadalet@gmail.com. 973 622 083

Refugi Gall Fer. 672 43 25 43

Refugi de la Vallferrera. 669 53 25 13.

 

Fent el tafaner …

Tírvia és una vila i municipi de la comarca del Pallars Sobirà. Aquest municipi és el més petit en extensió de la comarca del Pallars Sobirà, i és dels pocs que al llarg dels dos darrers segles no ha sofert cap agregació, ni se l’ha agregat a un altre terme municipal. Està situat al nord-est de la comarca, enlairat damunt del punt on es troben la Vall Ferrera, la Vall de Cardós i la Coma de Burg, o de Farrera. Joan Coromines explica l’origen de Tírvia a partir del llatí Trivia, plural de Trivium (cruïlla de tres camins). Per tant, es refereix indubtablement a la situació geogràfic de tres camins importants, els que duien a la Coma de Farrera, a la Vall Ferrera i a la Vall de Cardós. El terme de Tírvia s’estén als dos costats de la Noguera de Cardós, a prop i al nord de Llavorsí. A la Guerra Civil, el gener del 1939, Tírvia sofrí de forma molt greu les conseqüències de ser línia de front en la cruenta batalla del Front del Pallars, i la vila va quedar molt destruïda, fins que fou del tot reconstruïda a partir del 1940 dins del programa de la Dirección General de Regiones Devastadas. La Dirección General va crear una població gens semblant a les altres poblacions pallareses, que els seus habitants amb el pas del temps van anar acostant a poc a poc cap a una població més adequada per al seu marc geogràfic i històric. Encara ara i a tres cases antigues a en les que es poden veure l’impacte de bales de la Guerra Civil.

El refugi del Gall Fer és un refugi de muntanya del terme municipal d’Alins. Està situat en el Bosc de Virós, a una altitud de 1.690 metres. Actualment, el refugi serveix d’equipament de l’estació hivernal de Virós-Vallferrera i és dins de l’espai protegit del Parc Natural de l’Alt Pirineu. La pista forestal per arribar-hi surt d’Araós, a 913 metres d’altitud, i tot enfilant-se pel vessant obac de la muntanya arriba en poc més de 6 quilòmetres a les Bordes de Virós (1290 m), amb una àrea de descans finançada per la Fundació “Territori i Paisatge” i on, també ben a la vora, podem veure l’ermita preromànica de Sant Lliser de Virós recentment reconstruïda. És el lloc on hi havia hagut el poble de Virós.

LimnoPirineus és un projecte LIFE+ Natura destinat a la millora de l’estat de conservació d’espècies i hàbitats aquàtics d’interès europeu de l’alta muntanya dels Pirineus. Entre els hàbitats d’interès, hi ha certs tipus de molleres, les fonts d’aigües riques en calci, els rius i els estanys. Les espècies objectiu són la planta aquàtica Luronium natans, alguns amfibis com la granota roja (Rana temporaria), el tòtil (Alytes obstetricans) i el tritó pirinenc (Calotriton asper), a més del cavilat (Cottus hispaniolensis) que és un peix endèmic dels Pirineus Centrals. També hi ha alguns mamífers que s’alimenten en el medi aquàtic, com ara l’almesquera (Galemys pyrenaicus), la llúdriga comuna (Lutra lutra), i dues espècies de ratpenats, el de ferradura petit (Rhinolophus hipposideros) i l’orellut alpí (Plecotus macrobullaris). Els sistemes aquàtics continentals són ambients poc freqüents que ocupen només un 2% de la superfície de la Terra, i que es troben altament amenaçats en general. Són ambients amb fauna i flora molt específica i sensible, on hi abunden les espècies amenaçades. Als Pirineus, aquests ecosistemes humits se solen considerar paratges molt naturals. Però, tot i que es trobin en paisatges poc pertorbats, la mà de l’home com a agent modificador no hi ha estat absent.

Principals amenaces
– La introducció i proliferació d’espècies al·lòctones, sobretot diverses espècies de peixos (salmònids i ciprínids), abundantment introduïts als estanys i torrents d’alta muntanya originàriament lliures de fauna íctica.
– Les modificacions ocasionades per l’obra hidràulica.
– L’excés de freqüentació tant de ramats com de persones al voltant de fonts o en molleres travessades per camins molt transitats.
– L’alt grau d’aïllament de les poblacions d’algunes espècies, delmades per diferents accions antròpiques i que ara es troben en perill d’extinció, com la planta aquàtica L. natans i el cavilat (C. hispaniolensis).

Accions de conservació
– Restauració de l’estat natural d’alguns estanys a través de l’eliminació i control d’espècies al·lòctones de peixos, la qual cosa permetrà la recuperació de les espècies autòctones.
– Repoblació de granota roja, tòtil i tritó pirinenc mitjançant traslocacions d’individus en alguns estanys restaurats.
– Millora de les poblacions del cavilat a través de traslocacions d’individus.
– Restauració del cabal natural a certes molleres afectades per modificacions hidrològiques.
– Restauració de molleres degradades mitjançant la replantació d’espècies típiques d’aquests ambients (molses del gènere Sphagnum i tofes de Carex).
– Millora de la qualitat de molleres sotmeses a una forta pressió turística mitjançant la construcció de plataformes elevades.
– Millora de l’estat de conservació de fonts riques en calci, d’estanys eutròfics naturals i de la planta aquàtica Luronium natans amb la construcció d’abeuradors per reduir-ne la freqüentació del bestiar.
– Elaboració de plans de conservació i protocols d’avaluació per a la correcta gestió de les espècies i dels hàbitats naturals d’interès comunitari europeu.

 

Transpirenaiques

  • Transpirinenques
  • Axial
    • Variant andorrana
  • Francesa I
  • Francesa II
  • Crêtes et Vallées
  • Itaca
  • Clàssica
  • Prepirinea
    • Variants
    • Amb slicks
  • Raid Pyreneen VTT
  • Transpyr 2011

Volta a Catalunya

  • Independència 2014
    • Bcn – Grn – LLeida
    • Lleida – Tgn – Bcn
  • La Gran Volta a Catalunya
    • Costat Ponent
    • Costat Mediterrani
    • Axial
  • La Volta de la FCC
    • Eix Mediterrani
    • Eix Ponent
    • Eix nord i central

Transfrontereres

  • Transfrontereres
  • Montgarri, Aula i Salau
  • Bossost Bagneres Luchon
  • Les Angles
  • Ripollès – Vallespir
  • Alt Empordà – Vallespir
  • Alt Empordà – Roselló
  • Raid 2 Catalognes
  • Vallespir – Gironines
  • Pirinexus
  • Camí Bons Homes
  • L’últim càtar
  • Le patois (et ses variants)

Somnis i alpinistes

  • Repte 100 cims btt

Cims Tarragona

  • 100 cims btt: Espluga
  • 100 cims btt: Cabra Camp
  • 100 cims btt: Vallbona
  • 100 cims btt: Puigcerver
  • 100 cims btt: Colldejou
  • 100 cims btt: Cabrafeixet
  • 100 cims btt: Montsianell
  • 100 cims btt: Montmell
  • 100 cims: Mola Montferri
  • 100 cims: Antoni
  • 100 cims: Caro
  • 100 cims btt: Prades
  • 100 cims btt: Fontscaldes
  • 100 cims btt: Vandellòs
  • 100 cims btt: Corbatera
  • 100 cims btt: Negrell
  • 100 cims btt: Engrillò
  • 100 cims: L’Espina
  • 100 cims btt: Bàrbara
  • 100 cims btt: Redona
  • 100 cims btt: Cavaller

Cims LLEIDA

  • 100 cims btt: Els Bessons
  • 100 cims: Moradilla
  • 100 cims btt: Almenara
  • 100 Cims: Tossal Creu
  • 100 cims: Cogulló de Turp
  • 100 cims: Puig Sobirà
  • 100 cims: Lo Calbo
  • 100 cims: Roc Galliner
  • 100 cims: Roca Roja
  • 100 cims: Sant Aventí
  • 100 cims: Pla de Llet
  • 100 cims: Faiada
  • 100 cims: Tossal Suró
  • 100 cims: Montmagastre
  • 100 cims btt: Santa Fe
  • 100 cims btt: Morreres
  • 100 cims btt: Montmeneu
  • 100 cims btt: Pala Alta
  • 100 cims btt: Sant Mamet
  • 100 cims btt: Pinós
  • 100 cims btt: 4 Batlles
  • 100 cims btt: Cap Verd
  • 100 cims btt: Los Picons
  • 100 cims btt: Cadí
  • 100 cims btt: Cometa
  • 100 cims btt: Boumort
  • 100 cims btt: Sant Alís
  • 100 cims btt: Lleràs
  • 100 cims btt: Orri
  • 100 cims: Coscollet
  • 100 cims btt: Mirapallars
  • 100 cims: Sant Corneli
  • 100 cims btt: Les Piques

Cims Girona

  • 100 cims btt: Montsoriu
  • 100 cims btt: Miquel Àngels
  • 100 cims: Bell·lloc i Moros
  • 100 cims btt: Quermany
  • 100 cims btt: Gros Montclar
  • 100 cims btt: Patllarí
  • 100 cims: Miquel Solterra
  • 100 cims: Grillera
  • 100 cims: Comptador
  • 100 cims: Magdalena
  • 100 cims btt: Ou Talló
  • 100 cims: Bestrecà
  • 100 cims btt: Puigsallança
  • 100 cims btt: Puig Àligues
  • 100 cims: Sant Benet
  • 100 cims: Cornador
  • 100 cims btt: Saverdera
  • 100 cims btt: Tubau
  • 100 cims btt: Puig Estela
  • 100 cims btt: Sant Roc
  • 100 cims btt: Montigalar
  • 100 cims btt: Montgrí
  • 100 cims btt: Puig d’Arques
  • 100 cims btt: Croscat
  • 100 cims btt: Querroig
  • 100 cims btt: L’Argimon
  • 100 cims btt: Neulós
  • 100 cims btt: Milany
  • 100 cims btt: Tosa
  • 100 cims BTT: Cadiretes
  • 100 cims btt: Esquers
  • 100 cims btt: Taga
  • 100 cims btt: Balandrau
  • 100 cims btt: Puigmal
  • 100 cims btt: Costabona
  • 100 cims: Bassegoda
  • 100 cims btt: Puigsacalm
  • 100 cims btt: Comanegra
  • 100 cims btt: el Far
  • 100 cims btt: el Mont

Cims Barcelona

  • 100 cims btt: Maresme
  • 100 cims btt: Bellmunt
  • 100 cims btt: Sant Llorenç
  • 100 cims btt: Castellar
  • 100 cims btt: Gurb
  • 100 cims btt: Creu Canet
  • 100 cims: Costa Pubilla
  • 100 cims: Caritat i Bellver
  • 100 cims btt: Collbaix
  • 100 cims: Rocallarga, Força
  • 100 cims: L’Enclusa
  • 100 cims btt: Penya Papiol
  • 100 cims: El Castellot
  • 100 cims: Espases
  • 100 cims btt: Gallifa
  • 100 cims: Estela
  • 100 cims: Agulles Montagut
  • 100 cims: Turó del Ros
  • 100 cims btt: Igualada
  • 100 cims btt: Collserola
  • 100 cims btt: Marina
  • 100 cims btt: Sant Ramon
  • 100 cims btt: Puig d’Àliga
  • 100 cims btt: Cogulló
  • 100 cims btt: Boixadors
  • 100 cims btt: Tagamanent
  • 100 cims btt: Puiggraciós
  • 100 cims BTT: Els Munts
  • 100 cims btt: Morella
  • 100 cims btt: Puig Mola
  • 100 cims btt: Agulles
  • 100 cims btt: Creu i Vent
  • 100 cims btt: Cabrera
  • 100 cims btt: Gallina Pelada
  • 100 cims btt: Comabona
  • 100 coms btt: Centelles
  • 100 cims btt: Matagalls
  • 100 cims btt: Montau
  • 100 cims btt: Turó Samon
  • 100 cims btt: Escletxa
  • 100 cims btt: Sereny
  • 100 cims BTT: Castellnou

Cims ICGC

  • 100 cims btt: Montbui
  • 100 cims btt: Llaberia
  • 1001 cims: Vives Gros
  • 1001: Montfalgars
  • 1001 cims: Céllecs
  • 100 cims: Montjuïc
  • 1001 cims: Pedró Pilota
  • 100 cims btt: Turó Home
  • 100 cims btt: Urdet
  • 100 cims btt: Lord

1001 cims

  • 1001 cims: Raspes Roies
  • 1001 cims: Pic Negre
  • 1001 cims btt: Pastuira
  • 1001 cims: Roc Colom
  • 1001 cims btt: Salines
  • 1001 cims btt: Sui
  • 1001 cims: Sant Quiri
  • 1001 cims btt: Segalar
  • 1001 cims btt: Roc Guàrdia
  • 1001 cims btt: Aragall
  • 1001 cims btt: Vicenç
  • 1001: Coma Morera Dòrria
  • 1001 cims btt: Calme
  • 1001: Perxes Blanques
  • 1001 cims: Pas Lladres
  • 1001 cims: Pedra Picada
  • 1001 cims: Sant Gregori
  • 1001 cims: Montagut
  • 1001 cims btt: Costuix
  • 1001 cims: Puig Ventós
  • 1001 cims: Roques Rei
  • 1001 cims: Pic de Savis
  • 1001 cims: Piflorit
  • 1001 cims: Campmaior
  • 1001 cims: Moscater
  • 1001 cims: Boix
  • 1001 cims: Moixeró
  • 1001 cims: Ginebrell
  • 1001 cims: Galliner Neret

Cims França

  • 100 cims btt: Canigó
  • 100 cims btt: Madeloc
  • 100 cims btt: Cabrens

Catalonia

  • Alt Camp
  • Alt Empordà
    • Alt Empordà I
    • Alt Empordà II
    • Alt Empordà III
  • Alt Penedès
    • Alt Penedès I
    • Alt Penedès II
  • Alt Urgell
    • Organya – Nargó
    • Tuixent – La Vansa
    • Massís de l’Orri
    • Os de Civís
    • Contrabandistes
    • Solanell – Castellbò
    • Solanell a peu
    • La Seu Arfa
    • La Seu II
  • Alta Ribargorça
  • Anoia
    • Anoia I
    • Anoia II
  • Bages
  • Baix Camp
    • Baix Camp I
    • Baix Camp II
  • Baix Ebre
  • Baix Empordà
    • Baix Empordà I
    • Baix Empordà II
  • Baix Llobregat
    • Baix Llobregat I
    • Baix Llobregat II
  • Baix Penedés
  • Barcelonès
    • Barcelonès I
    • Barcelonès II
    • Barcelonès III
    • Barcelonès Extreme
    • A Montserrat
    • A Sitges
    • A Tarragona
  • Boumort
  • Berguedà
    • Berguedà I
    • Berguedà II
    • Berguedà III
  • Cadí – Moixeró
  • Canigó
  • Cerdanya
    • Cerdanya I
    • Cerdanya II
    • Cerdanya III
  • Conca de Barberà
  • Garraf Ordal
  • Garraf – Begues
  • Garraf – Vilanova
  • Garrotxa
    • Garrotxa I
    • Garrotxa II
    • Alta Garrotxa
  • Gironès
  • Maresme
    • Maresme I
    • Maresme II
    • Santa Susanna
  • Moianès
  • Moianès II
  • Montseny
    • Montseny Oest
    • Montseny Oest II
    • Montseny Sud
    • Montseny Est
    • Montseny Central Nord
  • Montsià
  • Noguera
  • Osona
    • Osona I
    • Osona II
    • Collsacabra
  • Pallars Jussà
    • Pallars Jussà I
    • Pallars Jussà II
    • Castells i torres
    • Vall Fosca I
    • Vall Fosca II
    • Vall Fosca III
  • Pallars Sobirà
    • Cardós i Tírvia
    • Pallars II
    • Més Pallars

Catalonia II

  • Els Ports
    • Els Ports I
    • Els Ports II
    • Els Ports III
    • Els Ports IV
    • Els Ports V
    • Els Ports Mascar
    • Els Ports Montsià
    • Tinença
  • Priorat
  • Segarra
  • Segrià
  • Ribera d’Ebre
  • Ripollès
    • Ripollès I
    • Ripollès II
    • Ribes i Planoles
    • Parc Natural Ter
    • Parc Natural Ter II
  • Selva
  • Selva II
    • Selva III
    • Selva IV
    • Selva V
    • Selva VI
    • Coloma Farners
    • Coloma Farners II
    • Riudarenes
    • Riudarenes II
    • Riudarenes III
    • Riudarenes IV
    • Riudarenes V
    • Anglès
    • Osor
    • Sant Hilari
    • Amer Sant Roc
    • Amer Sacalm
  • Solsonès
    • Solsonès I
    • Morunys
    • Urdet i Verd
    • Odèn
  • Tarragonès
  • Terra Alta
  • Urgell
  • Vallès Oriental
  • Vallès Oriental II
    • Vallès Occidental
    • Vallès Occidental I
    • Vallès Occidental II
    • Vallès Occidental III
  • Vall d’Aran

Transversals

  • Transversals
  • Estany Gento – Sitges
  • Andorra – Barcelona
  • Àger – Tossa de Mar
  • Riu Sènia – Puigcerdà
  • Andorra – Blanes
  • Puigcerdà – Empuriabrava
  • La Franja
  • Meridià Verd
  • Trans Catalunya
  • GT Ariege
  • Cami de Sant Jaume
    • Alt Urgell
    • Camí de l’Ebre
  • Delta de l’Ebre – Delta del Llobregat
  • Montblanc – Barcelona
  • Vernet les Bains – Sabadell
  • Ruta del Ter

CASTELLS i ARBRES

  • Castells
  • Castells Barcelona
  • Castells Barcelona II
  • Castells Girona
  • Castells Lleida
  • Castells Lleida II
  • Castells Tarragona
  • Arbres

Basconia

  • Por el Bidasoa
  • Volta basco navarra

NAVARROA

  • Navarroa

ARAGONIA

  • Aragonia

França

  • Ariège
    • Couserans
  • Aude
    • Pays de Sault
    • Pays Sault II
    • Sault Occitanos
    • Aude II
  • Haute- Garonne
  • Hautes-Pyrénées
    • Bigorre
    • Pays Toy
  • Pyrénées-Orientales
    • Alt Vallespir
    • Vallespir
    • Cerdanya I
    • Cerdanya II
    • Cerdanya III
    • Canigó
    • Capcir
    • Conflent
    • Fenouillèdes
    • Roselló
  • Sentier cathare

ANDORRA

  • Andorra

Colombia

  • Colombia

Radials

  • Radials Barcelona
    • Radials II
    • Grans radials
    • Radials al Garraf

PROBIKE

  • PROBIKE

Hit Counter by http://yizhantech.com/

© designed by AZ, december 2012

Powered by One Designs