Betetistes dels Pirineus
Site V2 de bttpirineus
Betetistes dels Pirineus
Navigation
You are here: Home › Pallars Jussà II

Pallars Jussà II

Aquesta és la segona part de rutes i tracks btt pel Pallars Jussà amb punts a de partida  a pobles com Senterada, Tremp, Isona, Abella.  Trobaràs rutes i tracks en aquesta pàginam en Pallars Jussà I i en la de Castells i torres del Pallars Jussà. A banda trobaràs dos pàgines de recorreguts per l’altre vall del Pallars Jussà, la Vall Fosca: Vall Fosca I i Vall Fosca II. Als mesos d’estiu pot fer molta calor.

La Marxa de les Carenes de la serra de Castellet. 56 km, 1.800 m desnivell positiu
El forat de l’Abella i el coll del Trumfo. 34 km, 1.200 m desnivell positiu
El poble de Bóixols i l’ermita de la Carramina. 35 km, 900 m desnivell positiu
La conca de Dellà. 46 km, 1.100m desnivell positiu
La pujada al Tossal de Codonyac. 30 km, 1.000 m desnivell positiu
Les vinyes de Sant Miquel. 20 km, 600 m desnivell positiu
La Serra de Sant Gervàs. 34 km, 1.200 m desnivell positiu
Els pobles de Salàs, Rivert i Toralla
Volta al Montsec de Rúbies per la Portella Blanca

Corriolada histórica
Sant Corneli atack, entre trinxeres i ermites

Les carenes de la serra de Castellet

La marxa de les Carenes uneix els pobles de Pont de Suert i el de Tremp (460 m). El que us presentem és una adaptació per bicicleta. Aquesta adaptació no evita la pujada cap a Viu de Llevata ni trams caminant per les carenes de la serra de Castellet fins el Pui de Lleràs (1.692 m). Si que evitem la pujada al coll de Sant Roc i a la Creu de Ferri i ens perdem la visita a Gurp per continuar per la pista. És tracta d’una fantàstica excursió pel Prepirineu amb vistes dels Pirineus, d’altres serres preprinencas com els dos Montsec i el Boumort, la conca de Tremp, el pantà de Sant Antoni, la subcomarca de la Terreta i molt més.

El Pic de Lleràs o Puig de Lleràs (en la pronúncia local, «Pui») és una muntanya de 1.692 m que és dins del terme municipal de Tremp, quasi al límit amb el municipi de Conca de Dalt (antic terme de Toralla i Serradell, al Pallars Jussà, al punt de trobada de la Serra de Castellet amb la serra de Sant Salvador, dues dels contraforts sud-orientals de la Serra de Sant Gervàs. Pertanyia al municipi d’Espluga de Serra, de l’Alta Ribagorça, fins que el 1970 aquest antic municipi fou agregat al de Tremp. Al cim hi ha un vèrtex geodèsic, referència 25708400. Observacions: Lineal. Track original maig 2014, actualitzat al novembre del 2014 que millora el final.

El forat de l’Abella i el coll del Trumfo

Els punts claus d’aquesta excursió són la visita al forat d’Abella i el mític coll del Trumfo. Sortirem una mica abans del km 2 de la carretera que puja a Orcau (LV-5112) en una corba a on podem aparcar el cotxe. Primer anirem fent cap els estanys de Basturs i el poble de Sant Romà d’Abella. A l’arribar a la carretera que puja a l’Abella de la Conca baixarem uns metres per anar a buscar el camí que porta al riu i forat de l’Abella i pels terrenys de  A l’arribar al riu continuarem riu amunt mullant-nos els peus i el que no són els peus fins arribar al molí i sortir a la pista que li dona accés (si ho volem evitar a l’arribar a la carretera seguim amunt, travessem el poble i trobarem el track). Ara comença la mítica pujada a la collada Trumfo (1.460 m) sempre per pista i una no menys mítica trialera que ens torna a terrenys més humans. Tornem cap el poble de Basturs i al punt de sortida. Hem vist camps d’ametllers i cereals.

El Forat d’Abella, popularment denominat lo Foradot és un indret del terme municipal d’Abella de la Conca, a tocar de la vila que dóna nom al municipi. És a sota de l’extrem de llevant de la vila d’Abella de la Conca, es tracta del pas que ha obert al llarg del temps el riu d’Abella a l’extrem sud-oest de la Serra de Carrànima. De fet, es tracta de tres forats successius, que superen els tres plegaments consecutius que es donen en aquest lloc. El més gran és el central, que queda als peus de la vila i fa uns 80 metres de longitud per uns cinc d’amplada; el més septentrional queda a prop del Molí d’Abella. El Forat d’Abella marca el pas de la muntanya a la plana en el curs del riu d’Abella. Aquest camí té continuïtat cap al nord a través del mateix Forat, tot i que quasi del tot impracticable per a vehicles per les roques existents a la llera del riu. A mitjan segle XIX es començà a desenvolupar un projecte que va quedar inconclús: el baró d’Abella pretenia crear un embassament a la vall superior de l’Abella, aprofitant l’estretor del Foradot per a fer-hi la presa. Les obres començaren (hi ha senyals a la mateixa roca que en fan de testimoni), però el projecte va quedar sense acabar per causes diverses. El Camí de la Collada del Trumfo és un antic camí de bast que unia La Torre d’Eroles amb Carreu a través del Portell o Collada de Gassó. Discorre íntegrament pel terme municipal d’Abella de la Conca.

El poble de Bóixols i l’ermita de la Carramina

Una excursió per la part obaga de la Serra de Carramina (o Carràmina) i el riu d’Abella. El punt de sortida és a la seu de la Casa de la Vila d’Abella de la Conca què no està al nucli del poble antic. Gaudirem de una bona vista sobre el poble d’Abella de la Conca, visitarem el poble de Bóixols (1.150 m; sense serveis turístics, pertany al municipi d’Abella) i pujarem a la l’Ermita de Carramina (1.630 m), punt culminant de la serra. Tornarem pràcticament pel mateix camí buscant una baixada una mica més divertida i diferent. Observacions: La visita al poble de l’Abella és ben interessant.

La conca de Dellà

Aquesta és una excursió en forma de 8 per molts dels pobles i nuclis de població de la Conca de Dellà geogràfica. El centre del 8 i punt de partida és Isona (660 m) el que ens permet partir l’excursió dues unitats, matí i tarda o dos dies diferents. La primera part surt d’Isona en direcció a Abella de la Conca, un municipi que geogràficament pertany a la conca de Dellà però que conserva la seva independència administrativa del municipi d’Isona i Conca de Dellà. Rodejats d’arbres de secà i granges sortim finalment a la carretera que porta a Abella (800 m) per la que baixem a l’esquerra fins a una corba esquerres a on prenem una pista asfalta que puja amb intensitat, S’acaba l’asfalt, seguim pujant en direcció a  Boixols però desprès de deixar una pista secundària a la dreta (per la que baixem quan venim de l’ermita de la Carrànima) deixarem la pista per baixar sense camí cap uns postes de telèfon (960 m). Aquesta connexió és important perquè ens permet connectar aquesta pista amb la de la collada del Trumfo, el poble d’Abella i com serà el cas d’avui la pista de Can Borrell i Sant Corneli; és una antiga drecera dels betetistes que finalment hem pogut trackejar.  Baixem al riu d’Abella, passant alguna penúria i el creuem casi sense mullar-nos els peus (60 m). Pujem a una pista que explorem a la dreta per tornar al mateix punt (no sembla tenir sortida ciclable, però potser es pot baixar seguint el riu des de casa Fontanet, a explorar altre dia). Passem un dipòsit d’aigua, un mas que havia estat molí, una zona d’escalada i travessem Abella (940 m).

Comencem a baixar per la carretera però prenem la desviació a la dreta cap a Can Borrell i Sant Corneli. Estem a sota d’uns penya-segats amb nius de voltors. Tenen una tècnica ben desenvolupada per entrar al niu. Arriben planejant, per sota del niu, canvien la posició de les ales i la mateixa empenta que portaven el per met remuntar fins el niu. Si baixessin directes arribarien en massa velocitat. Els deixem i anem a buscar una pista secundària a l’esquerra, travessem camps d’ametllers fins trobar una pista més important que seguim cara avall, fem una ziga-zaga, arribem de nou al riu d’Abella (660 m) que hem cruet a dalt, el tornem a creuar en sentit contrari i remuntem fins arribar a l’altiplà i arribem a Sant Romà d’Abella (680 m). No hem de fer res mes que seguir la pista principal fins Isona punt de partida. Comencem la segona part de l’excursió. Ara seguim en direcció contraria cara avall per una pista important i clara per la que creuarem la carretera al coll de Comiols, i arribarem, sempre per camps de cereals i rampes trencacames, als poblets d’Els masos de Sant Martí, Covet i la seva església romànica amb la famosa porta de fusta, Gramanet i Merea. Remuntem per una roureda fins sortir a una carretera que seguim cap avall (870 m). Deixem el trencant a la dreta del Perolet i el de Castellnou i, a la vista de Sant Salvador de Toló, prenem una pista de terra a la dreta que ens portarà fins Isona després de travessar el riu Conques (550 m). En aquesta baixada podem trobar fang.

La pujada al Tossal de Codonyac

El Tossal de Codonyac és un cim situat cap a l’extrem sud-oest de la Serra de Gurp, en el terme municipal de Tremp, al límit dels antics termes de Sapeira, de l’Alta Ribagorça, i Gurp de la Conca, del Pallars Jussà. És a l’oest-nord-oest del poble de Gurp, però dalt la carena que separa les conques del Noguera Pallaresa, a llevant, i del Noguera Ribagorçana, a ponent. Al seu nord-est hi ha lo Pico-xic, i al sud-oest, el Tossal Ras.

Sortim de Tremp (470 m) cap a Talarn i cap a l’Acadèmia de suboficials per la pista asfaltada. Tal com anem pujant veiem a dalt de la serra una forma que no sabem si és una muntanya o un castell. Més tard descobrirem que es tracta del Pico-xic, un tossal al costat nord-est del nostre objectiu, el Tossal de Codonyac (1.425 m). Tornem a la pista i a una mena d’esplanada, escollim una pista més trencada per baixar i connectem amb la pista de pujada. Podem tornar pel mateix camí però ens dirigim cap a Sant Miquel i anem a buscar una pista amb senyalització vertical que ens baixarà a Tremp. Observacions: Es pot combinar amb ‘Les vinyes de Sant Miquel’, fent una excursió al matí i altre a la tarda.

Les vinyes de Sant Miquel

Anirem a visitar dos petits poblets com són Tendrui i Sant Adrià i les vinyes de Sant Miquel. Sortirem de Tremp (470 m) en direcció al polígon i a la carretera que puja a Tendrui però farem servir el camí antic que comença creuant la via ferrea per un pont. Anirem seguint amb indicacions del Camí de la FGC, creuarem el barranc de Tendrui i tras fer un tram perdedor arribarem a Tendrui (650 m). Seguirem per la pista asfaltada fins el poble de Sant Adrià (840 m; font). Seguim pujant per pista de terra fins l’ermita i vinyes de Sant Miquel (940 m), vinyes en alçada recuperant terreny a la fil·loxera i intentant avançar-se al canvi climàtic i les noves condicions de conreu que suposaria. Iniciem el descens cap a Tremp pel camí d’Areny i el camí de les Gesseres. El track segueix un corriol que talla bastant però que els betetistes menys tècnics no gaudiran. Una opció raonable es prendre una pista amb senyalització vertical que utilitzem en la Marxa de les Carenes d’aquesta mateixa pàgina. Observacions: Es pot combinar amb ‘La pujada al tossal de Codonyac’, fent una al matí i altre a la tarda.

La Serra de Sant Gervàs

Amb el punt de partida a Senterada visitarem els pobles de Naens, Cadolla, Pinyana, Corroncui (amb una afamada queseria), Adons, Cérvoles i Burguet. Observacions: Cap dificultat técnica. A partir d’una proposta del llibre Itineraris de BTT per Catalunya de 1994. La ruta per la Serra de sant Gervàs i la visita al Castell de Sant Gervàs, malgrat la similitud de noms, són distants.

Els pobles de Salàs, Rivert i Toralla

Amb el punt de sortida a laPobla visitem els interessants pobles de Salàs (botigues-museu), Rivert (aigüa i fonts) i Toralla (en una cinglera).

Volta al Montsec de Rúbies per la Portella blanca

El Montsec de Rúbies, també conegut com a Montsec de Meià, es troba al sector est de la Serra del Montsec, entre el congost dels Terradets (Noguera Pallaresa) i la Serra de Comiols. Ocupa uns 13,5 km de llarg per 5 d’ample. Separa la Conca de Tremp (Pallars Jussà) de la conca de Meià (Noguera). El seu cim més alt és el Tossal de les Torretes de 1.676 m. 

Sortirem de l’Hostal Roig (1.100 m) per una pista en bon estat que puja suament pel cantó septentrional, mirant cap a la Conca de Tremp. Anem fent fins al final de la pista des d’on ja veiem el pal indicador de la Portella Blanca (1.420 m), entre la Roca de Migjorn i lo Peladet. És un dels passos tradicionals del Montsec per on hi passa el GR 1. La carena marca el termenal entre Llimiana i Camarasa, per tant entre el Pallars Jussà i la Noguera. Característica comuna del Montsec i altres serres veïnes és que, si el vessant obac és rost, el solell és encinglerat. Baixem, en fort pendent, per un camí pedregós que salva la canal mentre anem albirant, ben avall, el despoblat de Rúbies (1.145 m), abandonat definitivament els anys 70, en estat ruinós a l’igual que la petita església romànica amb decoracions llombardes, pròpies del segle XI. Prenem la pista, empalmem amb la pista dels petrolers, la cabana del Pere i un parell de corriols que baixant de la carena, deixem a la dreta la pista que porta a l’ermita de Mare de Deu del Puig de Meià i la carretera per la que remuntem fins l’Hostal Roig.

Corriolada histórica

Una corriolada d’aquelles que fan història. Un altre treball espectacular de l’associació de “Lo Podall”. Els corriols son d’un nivell accessible, no son especialment tècnics i es deixen gaudir d’allò més. L’únic punt que podeu passar una mal tràngol es la carena del Draghon Kahn que és un pas estret i amb caiguda als dos costats amb fàcil escapatòria. Els noms dels senders realitzats son: Sagrada Familia, Belep 2.0, Draghon Kahn, Sisquet Pump, Serengueti, MX connection, Susterris views, MAFtrail, Roques Pelades, Comportes trail, el Raig DH, Insules trail.
Track i vieo gentilesa de Jordi ‘Enduro’ Fernández
Enllaç del video: https://www.youtube.com/watch?v=18r1MQQdzBc

Sant Corneli atack, entre trinxeres i Ermites

Descripció: En aquesta ocasió realitzarem una ruta lineal del nostre amic de Passamuntanyestv i Jordi Enduro Fernández. Sortirem de Isona per anar a buscar Sant Corneli, majoritàriament per pista fins arribar al punt de carenar i enfilarem l’últim tram amb la bici a coll, ja que no hem trobat cap camí que serpenteixi. Quan comencem a fer cim, veurem les trinxeres força destruïdes i un parell o tres de nius d’autometralladores, és recomanable donar una volta a peu per veure el recorregut de les trinxeres. Si tinguéssim més ganes de veure trinxeres, al quilòmetre 11,7, tenim el sender de les collades d’un 300 m de desnivell que després haurem de remuntar pel mateix lloc.
Començarem un descens de Sant Corneli direcció al pantà de Sant Antoni que és de pedra solta fins al final. Començarem la pujada cap a l’Ermita de Sant Serni i cap al coll de la Torre, entre aquest punts trobarem una font. Continuarem enfilant pista fins Roc de Neret, fàcil d’identificar per les antenes. A partir d’aquí ja ho tenim tot fet, començarem a baixar per un sendero que s’han treballat l’associació lo podall i que xalareu fins arribar a Tremp. (http://www.tremp.cat/index_web.php?ap=czo3OiJhcGFydGF0Ijs=&id=d4b2aeb2453bdadaa45cbe9882ffefcf&idw=czozOiIyOTEiOw==&idi=czozOiJjYXQiOw== )
I aquest és el video de Jordi Enduro Fernández: Vídeo: https://youtu.be/RxAxqUcdhVQ

Serveis per a una aventura autònoma

Conques. Casa Ramona: 973 66 45 04. Ca l’Estudiant:  973 66 43 64
Sant Martí de Barcedana. Casa Roca.  973 651 070.  monica@casaroca.info
Bóixols. Masia Faidella (al coll de Faidella). 973 25 23 52 i 608 538 045. masiafaidella@gmail.com
La Pobla de Segur. Fonda Can Fasersia. 973 680 245. 695 169 181. www.canfasersia.com
Senterada. Hostal Casa Leonardo. 973 661 787
Tremp: Alberg Tremp: 973 652 563. Hostal Buenos Aires: 97 365 0727. Taxi Manel Moreno: 618 257 250.
Taller bicis Esierre: 619 81 1516

Fent el tafaner …

La Conca Dellà. http://ca.wikipedia.org/wiki/Conca_Dell%C3%A0
 També anomenada de vegades Conca d’Orcau, és una de les tres conques que formen el Pallars Jussà (a més de la Vall Fosca):
– la Conca de Tremp, o Conca Deçà, al voltant del cap de comarca, que ocupa del centre cap al sud i oest de la comarca
– la Conca de Dalt, al nord, que ocupa tot l’espai a llevant de la Pobla de Segur i té el Pont de Claverol com a cap municipal
– i la Conca Dellà, a l’entorn d’Isona. El terme municipal d’Isona i Conca Dellà, que és el de més extensió i població d’aquesta conca, rep aquest nom, tot i que no agrupa realment tota la Conca Dellà, ja que aquesta comprèn, a més, tot l’actual terme d’Abella de la Conca i part dels de Gavet de la Conca i Llimiana.

No pertanyen, en canvi, a la Conca Dellà geogràfica els pobles de Galliner, Montesquiu i Puig de l’Anell, de l’antic terme d’Orcau i actual d’Isona i Conca Dellà, que geogràficament estan situats a la Conca Deçà o de Tremp. Són al marge esquerre de la Noguera Pallaresa, a l’esquerra del Pantà de Sant Antoni.

Abella de la Conca. http://ca.wikipedia.org/wiki/Abella_de_la_Conca
Abella de la Conca és una vila i municipi de la comarca del Pallars Jussà. És el de més al nord de la Conca Dellà, que ocupa el terç sud-oriental del Pallars Jussà. Tot i que geogràficament pertany a aquesta conca, no en forma part des del punt de vista administratiu, ja que el 1970, en el moment que es va produir l’agrupació de la resta de municipis en el d’Isona, ara anomenat Isona i Conca Dellà, Abella de la Conca en va romandre al marge, mantenint-se com a municipi independent. El poble de Bóixols pertany al municipi de l’Abella.

Un bon nombre de ciutadans d’Abella morí en el front de combat o afusellats, per un i altre bàndol, durant o després de la guerra. Bóixols fou un dels pobles que més patiren del desconcert posterior al final de la guerra, amb persones amagades, maquis, guàrdies civils perseguint-los voltant per tot el terme, especialment la part muntanyosa, tradicional refugi des de temps antics per als qui vivien en situació problemàtica o obertament al marge de la societat. Romanalles d’aquests anys convulsos són els diversos búnquers existents en el terme, construïts la major part per l’exèrcit franquista un cop aconseguida la retirada de l’exèrcit constitucional republicà per tal de prevenir un contraatac. N’hi ha dos al Cap del Pla i almenys un altre a l’Obac de Planers.

Riu d’Abella: http://ca.wikipedia.org/wiki/Riu_d’Abella

Isona. http://ca.wikipedia.org/wiki/Isona
El municipi d’Isona i Conca Dellà va néixer l’any 1970 amb l’annexió de diferents pobles: Isona, Covet, LLordà, Masos de Sant Martí, Siall, Benavent de la Conca, Biscarri, Gramenet, Montodó, Conques, Sant Romà d’Abella, Basturs, Orcau i Figuerola d’Orcau.

El 1936 esclatava la Guerra Civil Espanyola. L’aplicació de les lleis republicanes suposà la confiscació de béns, i a Isona foren apropiades per l’ajuntament revolucionari dues cases, una era, una masia i tres finques. Una de les cases passà a ser utilitzada com a escola. El 6 d’abril del 1938 les tropes insurrectes contra el govern legal de la República, concretament la 63a. Divisió, el Cuerpo de Ejército de Navarra, de caràcter essencialment carlí, entraren pel Pont de Montanyana cap a Tremp, després Suterranya, Figuerola d’Orcau, Aransís i Sant Serni, i, finalment, Orcau, Basturs, Sant Salvador de Toló, Sant Romà d’Abella, la Campaneta, Sant Corneli i el Mont de Conques. Aquí frenaren l’avenç, s’atrinxeraren i hi romangueren durant deu mesos.

Abella de la Conca, Isona, Siall, Llordà, Biscarri, Benavent de la Conca i Covet romangueren en mans dels republicans. El centre de comandament era a Abella de la Conca, i Isona esdevingué una gran caserna militar, d’on la població civil, majoritàriament, va fugir. Entre el 10 d’abril i el dia de Nadal, del 1938, la zona dels entorns d’Isona foren escenari dels combats entre feixistes i republicans, i la vila d’Isona va quedar gairebé del tot arrasada.

Els morts isonencs foren abundosos, per un costat i l’altre, afusellats o morts en combat. La vila d’Isona estava pràcticament destruïda, el 1939: aproximadament el 75% dels seus edificis estava del tot derruïts o molt afectats, de manera que calia enderrocar-los. El 1940 començaren les tasques de reconstrucció de la vila, que s’allargassaren molts anys. I, encara, els immediats anys després d’acabada la confrontació, els maquis es feien notar a la comarca, aportant nous motius de desestabilització en una població ja de per si molt afectada per la situació derivada de la Guerra Civil.

Els darrers setanta anys de la història d’Isona són molt semblants als que s’han viscut a les zones rurals i de muntanya: un progressiu despoblament i abandonament de l’activitat agrària, que, alhora, ha comportat l’enfortiment de les explotacions agràries subsistents, les quals, a més, s’han anat reconvertint cap a activitats més productives. Això és el que ha fet que en l’actualitat una part important dels que continuen treballant al camp es dediquin a la cria de porcs, i a partir d’aquest fet hagin anat sortint petites indústries de fabricació d’embotits, principalment.

 

Transpirenaiques

  • Transpirinenques
  • Axial
    • Variant andorrana
  • Francesa I
  • Francesa II
  • Crêtes et Vallées
  • Itaca
  • Clàssica
  • Prepirinea
    • Variants
    • Amb slicks
  • Raid Pyreneen VTT
  • Transpyr 2011

Volta a Catalunya

  • Independència 2014
    • Bcn – Grn – LLeida
    • Lleida – Tgn – Bcn
  • La Gran Volta a Catalunya
    • Costat Ponent
    • Costat Mediterrani
    • Axial
  • La Volta de la FCC
    • Eix Mediterrani
    • Eix Ponent
    • Eix nord i central

Transfrontereres

  • Transfrontereres
  • Montgarri, Aula i Salau
  • Bossost Bagneres Luchon
  • Les Angles
  • Ripollès – Vallespir
  • Alt Empordà – Vallespir
  • Alt Empordà – Roselló
  • Raid 2 Catalognes
  • Vallespir – Gironines
  • Pirinexus
  • Camí Bons Homes
  • L’últim càtar
  • Le patois (et ses variants)

Somnis i alpinistes

  • Repte 100 cims btt

Cims Tarragona

  • 100 cims btt: Espluga
  • 100 cims btt: Cabra Camp
  • 100 cims btt: Vallbona
  • 100 cims btt: Puigcerver
  • 100 cims btt: Colldejou
  • 100 cims btt: Cabrafeixet
  • 100 cims btt: Montsianell
  • 100 cims btt: Montmell
  • 100 cims: Mola Montferri
  • 100 cims: Antoni
  • 100 cims: Caro
  • 100 cims btt: Prades
  • 100 cims btt: Fontscaldes
  • 100 cims btt: Vandellòs
  • 100 cims btt: Corbatera
  • 100 cims btt: Negrell
  • 100 cims btt: Engrillò
  • 100 cims: L’Espina
  • 100 cims btt: Bàrbara
  • 100 cims btt: Redona
  • 100 cims btt: Cavaller

Cims LLEIDA

  • 100 cims btt: Els Bessons
  • 100 cims: Moradilla
  • 100 cims btt: Almenara
  • 100 Cims: Tossal Creu
  • 100 cims: Cogulló de Turp
  • 100 cims: Puig Sobirà
  • 100 cims: Lo Calbo
  • 100 cims: Roc Galliner
  • 100 cims: Roca Roja
  • 100 cims: Sant Aventí
  • 100 cims: Pla de Llet
  • 100 cims: Faiada
  • 100 cims: Tossal Suró
  • 100 cims: Montmagastre
  • 100 cims btt: Santa Fe
  • 100 cims btt: Morreres
  • 100 cims btt: Montmeneu
  • 100 cims btt: Pala Alta
  • 100 cims btt: Sant Mamet
  • 100 cims btt: Pinós
  • 100 cims btt: 4 Batlles
  • 100 cims btt: Cap Verd
  • 100 cims btt: Los Picons
  • 100 cims btt: Cadí
  • 100 cims btt: Cometa
  • 100 cims btt: Boumort
  • 100 cims btt: Sant Alís
  • 100 cims btt: Lleràs
  • 100 cims btt: Orri
  • 100 cims: Coscollet
  • 100 cims btt: Mirapallars
  • 100 cims: Sant Corneli
  • 100 cims btt: Les Piques

Cims Girona

  • 100 cims btt: Montsoriu
  • 100 cims btt: Miquel Àngels
  • 100 cims: Bell·lloc i Moros
  • 100 cims btt: Quermany
  • 100 cims btt: Gros Montclar
  • 100 cims btt: Patllarí
  • 100 cims: Miquel Solterra
  • 100 cims: Grillera
  • 100 cims: Comptador
  • 100 cims: Magdalena
  • 100 cims btt: Ou Talló
  • 100 cims: Bestrecà
  • 100 cims btt: Puigsallança
  • 100 cims btt: Puig Àligues
  • 100 cims: Sant Benet
  • 100 cims: Cornador
  • 100 cims btt: Saverdera
  • 100 cims btt: Tubau
  • 100 cims btt: Puig Estela
  • 100 cims btt: Sant Roc
  • 100 cims btt: Montigalar
  • 100 cims btt: Montgrí
  • 100 cims btt: Puig d’Arques
  • 100 cims btt: Croscat
  • 100 cims btt: Querroig
  • 100 cims btt: L’Argimon
  • 100 cims btt: Neulós
  • 100 cims btt: Milany
  • 100 cims btt: Tosa
  • 100 cims BTT: Cadiretes
  • 100 cims btt: Esquers
  • 100 cims btt: Taga
  • 100 cims btt: Balandrau
  • 100 cims btt: Puigmal
  • 100 cims btt: Costabona
  • 100 cims: Bassegoda
  • 100 cims btt: Puigsacalm
  • 100 cims btt: Comanegra
  • 100 cims btt: el Far
  • 100 cims btt: el Mont

Cims Barcelona

  • 100 cims btt: Maresme
  • 100 cims btt: Bellmunt
  • 100 cims btt: Sant Llorenç
  • 100 cims btt: Castellar
  • 100 cims btt: Gurb
  • 100 cims btt: Creu Canet
  • 100 cims: Costa Pubilla
  • 100 cims: Caritat i Bellver
  • 100 cims btt: Collbaix
  • 100 cims: Rocallarga, Força
  • 100 cims: L’Enclusa
  • 100 cims btt: Penya Papiol
  • 100 cims: El Castellot
  • 100 cims: Espases
  • 100 cims btt: Gallifa
  • 100 cims: Estela
  • 100 cims: Agulles Montagut
  • 100 cims: Turó del Ros
  • 100 cims btt: Igualada
  • 100 cims btt: Collserola
  • 100 cims btt: Marina
  • 100 cims btt: Sant Ramon
  • 100 cims btt: Puig d’Àliga
  • 100 cims btt: Cogulló
  • 100 cims btt: Boixadors
  • 100 cims btt: Tagamanent
  • 100 cims btt: Puiggraciós
  • 100 cims BTT: Els Munts
  • 100 cims btt: Morella
  • 100 cims btt: Puig Mola
  • 100 cims btt: Agulles
  • 100 cims btt: Creu i Vent
  • 100 cims btt: Cabrera
  • 100 cims btt: Gallina Pelada
  • 100 cims btt: Comabona
  • 100 coms btt: Centelles
  • 100 cims btt: Matagalls
  • 100 cims btt: Montau
  • 100 cims btt: Turó Samon
  • 100 cims btt: Escletxa
  • 100 cims btt: Sereny
  • 100 cims BTT: Castellnou
  • 100 cims btt: El Cogul

Cims ICGC

  • 100 cims btt: Montbui
  • 100 cims btt: Llaberia
  • 1001 cims: Vives Gros
  • 1001: Montfalgars
  • 1001 cims: Céllecs
  • 100 cims: Montjuïc
  • 1001 cims: Pedró Pilota
  • 100 cims btt: Turó Home
  • 100 cims btt: Urdet
  • 100 cims btt: Lord

1001 cims

  • 1001 cims: Raspes Roies
  • 1001 cims: Pic Negre
  • 1001 cims btt: Pastuira
  • 1001 cims: Roc Colom
  • 1001 cims btt: Salines
  • 1001 cims btt: Sui
  • 1001 cims: Sant Quiri
  • 1001 cims btt: Segalar
  • 1001 cims btt: Roc Guàrdia
  • 1001 cims btt: Aragall
  • 1001 cims btt: Vicenç
  • 1001: Coma Morera Dòrria
  • 1001 cims btt: Calme
  • 1001: Perxes Blanques
  • 1001 cims: Pas Lladres
  • 1001 cims: Pedra Picada
  • 1001 cims: Sant Gregori
  • 1001 cims: Montagut
  • 1001 cims btt: Costuix
  • 1001 cims: Puig Ventós
  • 1001 cims: Roques Rei
  • 1001 cims: Pic de Savis
  • 1001 cims: Piflorit
  • 1001 cims: Campmaior
  • 1001 cims: Moscater
  • 1001 cims: Boix
  • 1001 cims: Moixeró
  • 1001 cims: Ginebrell
  • 1001 cims: Galliner Neret

Cims França

  • 100 cims btt: Canigó
  • 100 cims btt: Madeloc
  • 100 cims btt: Cabrens

Catalonia

  • Alt Camp
  • Alt Empordà
    • Alt Empordà I
    • Alt Empordà II
    • Alt Empordà III
  • Alt Penedès
    • Alt Penedès I
    • Alt Penedès II
  • Alt Urgell
    • Organya – Nargó
    • Tuixent – La Vansa
    • Massís de l’Orri
    • Os de Civís
    • Contrabandistes
    • Solanell – Castellbò
    • Solanell a peu
    • La Seu Arfa
    • La Seu II
  • Alta Ribargorça
  • Anoia
    • Anoia I
    • Anoia II
  • Bages
  • Baix Camp
    • Baix Camp I
    • Baix Camp II
  • Baix Ebre
  • Baix Empordà
    • Baix Empordà I
    • Baix Empordà II
  • Baix Llobregat
    • Baix Llobregat I
    • Baix Llobregat II
  • Baix Penedés
  • Barcelonès
    • Barcelonès I
    • Barcelonès II
    • Barcelonès III
    • Barcelonès Extreme
    • A Montserrat
    • A Sitges
    • A Tarragona
  • Boumort
  • Berguedà
    • Berguedà I
    • Berguedà II
    • Berguedà III
  • Cadí – Moixeró
  • Canigó
  • Cerdanya
    • Cerdanya I
    • Cerdanya II
    • Cerdanya III
  • Conca de Barberà
  • Garraf Ordal
  • Garraf – Begues
  • Garraf – Vilanova
  • Garrotxa
    • Garrotxa I
    • Garrotxa II
    • Alta Garrotxa
  • Gironès
  • Maresme
    • Maresme I
    • Maresme II
    • Santa Susanna
  • Moianès
  • Moianès II
  • Montseny
    • Montseny Oest
    • Montseny Oest II
    • Montseny Sud
    • Montseny Est
    • Montseny Central Nord
  • Montsià
  • Noguera
  • Osona
    • Osona I
    • Osona II
    • Collsacabra
  • Pallars Jussà
    • Pallars Jussà I
    • Pallars Jussà II
    • Castells i torres
    • Vall Fosca I
    • Vall Fosca II
    • Vall Fosca III
  • Pallars Sobirà
    • Cardós i Tírvia
    • Pallars II
    • Més Pallars

Catalonia II

  • Els Ports
    • Els Ports I
    • Els Ports II
    • Els Ports III
    • Els Ports IV
    • Els Ports V
    • Els Ports Mascar
    • Els Ports Montsià
    • Tinença
  • Priorat
  • Segarra
  • Segrià
  • Ribera d’Ebre
  • Ripollès
    • Ripollès I
    • Ripollès II
    • Ribes i Planoles
    • Parc Natural Ter
    • Parc Natural Ter II
  • Selva
  • Selva II
    • Selva III
    • Selva IV
    • Selva V
    • Selva VI
    • Coloma Farners
    • Coloma Farners II
    • Riudarenes
    • Riudarenes II
    • Riudarenes III
    • Riudarenes IV
    • Riudarenes V
    • Anglès
    • Osor
    • Sant Hilari
    • Amer Sant Roc
    • Amer Sacalm
  • Solsonès
    • Solsonès I
    • Morunys
    • Urdet i Verd
    • Odèn
  • Tarragonès
  • Terra Alta
  • Urgell
  • Vallès Oriental
  • Vallès Oriental II
    • Vallès Occidental
    • Vallès Occidental I
    • Vallès Occidental II
    • Vallès Occidental III
  • Vall d’Aran

Transversals

  • Transversals
  • Estany Gento – Sitges
  • Andorra – Barcelona
  • Àger – Tossa de Mar
  • Riu Sènia – Puigcerdà
  • Andorra – Blanes
  • Puigcerdà – Empuriabrava
  • La Franja
  • Meridià Verd
  • Trans Catalunya
  • GT Ariege
  • Cami de Sant Jaume
    • Alt Urgell
    • Camí de l’Ebre
  • Delta de l’Ebre – Delta del Llobregat
  • Montblanc – Barcelona
  • Vernet les Bains – Sabadell
  • Ruta del Ter

CASTELLS i ARBRES

  • Castells
  • Castells Barcelona
  • Castells Barcelona II
  • Castells Girona
  • Castells Lleida
  • Castells Lleida II
  • Castells Tarragona
  • Arbres

Basconia

  • Por el Bidasoa
  • Volta basco navarra

NAVARROA

  • Navarroa

ARAGONIA

  • Aragonia

França

  • Ariège
    • Couserans
  • Aude
    • Pays de Sault
    • Pays Sault II
    • Sault Occitanos
    • Aude II
  • Haute- Garonne
  • Hautes-Pyrénées
    • Bigorre
    • Pays Toy
  • Pyrénées-Orientales
    • Alt Vallespir
    • Vallespir
    • Cerdanya I
    • Cerdanya II
    • Cerdanya III
    • Canigó
    • Capcir
    • Conflent
    • Fenouillèdes
    • Roselló
  • Sentier cathare

ANDORRA

  • Andorra

Colombia

  • Colombia

Radials

  • Radials Barcelona
    • Radials II
    • Grans radials
    • Radials al Garraf

PROBIKE

  • PROBIKE

Hit Counter by http://yizhantech.com/

© designed by AZ, december 2012

Powered by One Designs